03.09.2017 |

Σύστημα ελέγχου ταχύτητας κίνησης (FGR) ελεγχόμενο μέσω GPS

Η νέα γενιά του MAN EfficientCruise®

Το ελεγχόμενο μέσω GPS σύστημα ελέγχου ταχύτητας κίνησης (FGR) EfficientCruise® ανιχνεύει την εξέλιξη της διαδρομής με ανωφέρειες και κατωφέρειες έως τρία χιλιόμετρα μπροστά από το όχημα. Έτσι μπορεί να προσαρμόζει συνεχώς τη σχέση μετάδοσης και την ταχύτητα πορείας για έναν οικονομικό τρόπο οδήγησης. Το κατέβασμα ταχυτήτων εμποδίζεται, όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Παλινδρομικός διακόπτης MAN EfficientCruise® Η νέα γενιά του EfficientCruise® επιτρέπει πλέον και την προνοητική οδήγηση. Με τη διακριτική επέμβαση στην επιλογή ταχυτήτων που αποσκοπεί στη μείωση της κατανάλωσης δεν αποφεύγονται μόνο μεγάλες διακοπές στη ροπή, αλλά ο οδηγός απολαμβάνει έτσι και μια ιδιαίτερα αρμονική οδηγική αίσθηση. Απλώς επιλέγει την επιθυμητή ταχύτητα και ρυθμίζει ένα από τα τέσσερα επίπεδα των διαθέσιμων ορίων ταχύτητας (ECO Level I – IIII). Level I σημαίνει ελάχιστη απόκλιση από τη ρυθμισμένη ταχύτητα, Level IIII σημαίνει μέγιστη απόκλιση. Το Level IIII διασφαλίζει μέγιστη εξοικονόμηση καυσίμου και ενδείκνυται για συνθήκες μειωμένης κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομους και επαρχιακές οδούς. Μέσω ενός παλινδρομικού διακόπτη το ECO Level μπορεί να προσαρμοστεί οποιαδήποτε στιγμή κατά την πορεία στην τρέχουσα κατάσταση κυκλοφορίας.

EfficientRoll ‒ Έξυπνη κύλιση με ενεργοποίηση ανάλογα με την περίσταση

Πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει τώρα και τον έξυπνο προνοητικό έλεγχο της κύλισης μέσω GPS. Έτσι η MAN βελτίωσε ακόμα περισσότερο την εξοικονόμηση καυσίμου. Ακόμα και σε ελαφριά κατωφέρεια επιλέγεται αυτόματα η θέση νεκράς «N» στο κιβώτιο ταχυτήτων – ωστόσο μόνο όταν πραγματικά μπορεί να γίνει εξοικονόμηση καυσίμου. Έτσι αξιοποιείται η αδράνεια και το όχημα διατηρεί περισσότερο την ταχύτητά του από ό,τι με επιλεγμένη ταχύτητα. Με την έξυπνη ενεργοποίηση η χρήση είναι πιο σπάνια, αλλά συνάμα πιο αποδοτική.

Πρωτοποριακή τεχνολογία από τη MAN ‒ Μια υπεραξία για τον οδηγό και το περιβάλλον

Η νέα γενιά του MAN EfficientCruise® εξοικονομεί σε συνδυασμό με το EfficientRoll ακόμα περισσότερο καύσιμο και επιτρέπει την ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον οδική χρήση του οχήματος. Με τη διακριτική επέμβαση του συστήματος ελέγχου ταχύτητας κίνησης (FGR) αυξάνεται σημαντικά το επίπεδο άνεσης για τον οδηγό του οχήματος, προσφέροντάς του μια ξεκούραστη οδηγική εμπειρία. Έτσι ο οδηγός μπορεί να επικεντρώνεται άνετα και σχεδόν χωρίς καμία απώλεια χρόνου στην οδήγηση.

Πίσω στα Νέα μας